DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Duyu Bütünleme Terapisi

Duyusal bütünleme terimi ilk kez 1960’lı yıllarda Jean Ayress ve arkadaşları tarafından Amerika da kullanılmıştır. Ayress ve plastisiteyi savunan nörologlar Colorada Üniversitesinde yüzlerce otistik vaka ile yaptıkları çalışmalar neticesinde bu terimi bulmuş ve terapiyi oluşturan bileşenleri kurmuşlardır.
Kendi içimizden ve çevremizden aldığımız duyuları ( görme , işitme ,tatma , koklama , dokunma , ağrı ,ısı ,yer çekimi , proprioseption..) merkezi sinir sistemimiz algılar, kategorize eder ve duyulara uygun doğru cevaplar oluşturur. İşte bu duyusal bütünlemedir.
Duyu bütünleme terapisinde uygun materyaller ve düzgün iletişim biçimleriyle sorunlu bireyin adaptif cevaplar geliştirmesi sağlanır. 4-8 yaş arasındaki bireylere uygulanır.
Otizm, disleksi. Serebral palsi, alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme, kekemelik gibi durumlarda çok olumlu sonuçlar elde edilir. 
Terapi fırçaları, ısırma tüpleri, salıncaklar, ışıklar, tırmanma barları, scooterlar, ırmak taşları, kumlu ayna terapisi, engelli parkurları gibi çok çeşitli materyaller kullanılır.
Eğitimci ve öğrenci yalnız olmalı, çocuk çok fazla uyarana maruz kalmamalıdır.